Header Zwemmen 003
Hoe weet je nu of een mailtje veilig is?
Laat je werkgever jou zwemmen?

EEN 'PHISHING MAIL' IS BIJNA NIET MEER VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN

Hoe weet je nu of een mailtje veilig is?

Of laat je werkgever je zwemmen onder het mom van

Zelf weet ik het ook niet!

Het overgrote deel van de informatie welke bij een bedrijf binnen komt en eruit gaat, gaat via het internet. Websites, mails, chats, social media enz.

De kans dat daar “foute” informatie tussen zit wordt steeds groter en … wie beoordeelt in eerste instantie wat “goed” of wat “fout” is? Denk hierbij aan spam mail, ransomeware of aan andere virussen die op het internet rond waren.  Eén ieder zal met de aangeboden informatie naar eigen inzicht en goeddunken omgaan. En ja, als dat verkeerd uitpakt, dan heb je de poppen aan het dansen. Niet alleen dat de werknemer erop aangesproken wordt, maar veel erger is de (vervolg)schade in het bedrijf. Hierdoor kunnen soms hele afdelingen tijdelijk uit de lucht zijn.

Om te beginnen zou het voor een werknemer rust geven als hiervoor instructies zijn. Deze zijn er in de vorm van een online training die een jaar lang tot de beschikking staat.

P.S.  Dan heb je in ieder geval een zwemdiploma, waardoor je langer boven water kan blijven!

Zo voorkom je cybercriminaliteit

Splinter staat altijd voor u klaar!

Splinter is een betrouwbare en onafhankelijke partner als het om telecom-en data oplossingen gaat. We denken en werken klantgericht, hierdoor kunnen wij u voorzien van een passend advies. Met een enthousiast team dat constant op zoek is naar mogelijkheden en ontwikkelingen op de Telecommarkt, probeert Splinter dagelijks het verschil te maken.